Туреччина підводне паломництво до храму IV століття

У Туреччині хочуть відкрити підводне паломництво до храму IV століття

У Туреччині хочуть відкрити підводне паломництво до храму IV століття
У Туреччині обговорюють можливість відкриття для підводних паломників 1600-річного візантійського храму, знайденого на місці проведення двох Никейських соборів.

Руїни візантійського храму, датованого IV століттям н. е., були знайдені в 2014 році на дні озера Ізнік у північно-західній Туреччини, в провінції Бурса, саме в тому місці, де багато століть тому відбулися Нікейські собори 325 і 787 років, повідомляють spzh.news з посиланням на «Aleteia».

Храм був виявлений на дні озера завдяки аерофотозйомці, що проводилася у зв’язку з інвентаризацією історичних і культурних визначних пам’яток цього регіону Туреччини. На знімках чітко видно залишки базиліки на три нефи.

Залишки святині знаходяться приблизно в 20 метрах від берега озера. Існують плани відкриття в цьому місці підводного археологічного музею, щоб надати туристам можливість оглянути руїни базиліки.

Професор археології університету Улудаг в Бурсі Мустафа Сахін розповів, що храм міг бути побудований за підсумками I Нікейського Собору, який пізніше був визнаний першим Вселенським Собором Церкви. Його скликав у 325 році імператор Костянтин Великий. У будь-якому разі виникнення базиліки відносять до IV століття», – сказав учений. За його словами, імовірно, храм могли побудувати на місці смерті св. Неофіта, 16-річного християнина, який загинув мученицькою смертю в 303 році, у часи переслідувань Діоклетіана.

Середньовічні зображення показують загибель цього святого на березі озера. Археологи стверджують, що базиліка була зруйнована в результаті землетрусу в 740 році. Храм не був відновлений, а його руїни, через зміни рельєфу земної кори, опинилися під водою озера Ізнік.

Coral Travel Ukraine

Coral Travel - Международный Туристический оператор специализирующийся по направлениям Турция, Египет, Таиланд, странах Европы, ОАЭ и др. тел. отдела продаж - +38 050 4000 127

Добавить комментарий