Топ-5 незвичних фактів про Туреччину

Здається, ми добре знаємо Туреччину, адже часто буваємо там. Але кожна країна має свої особливості, що нам важно зрозуміти. Ділимося нашою підбіркою ?

1. Турецькі чоловіки ходять у Kahvehane — це не просто кафе, а саме чоловічий клуб за інтересами, вхід куди заборонено жінкам і дітям. Там вони спілкуються, грають у тавлі, читають газети. У вікіпедії пишуть, що це кав’ярня, але ж навпаки — перевагу там віддають чаю ?‍♀️♂ До речі, протягом дня турки можуть випити до 20–30 чашок-тюльпанів чаю.

2. Турки іноді розмовляють без слів, тож радимо зайвого разу не жестикулювати ?

Наприклад, підкидання голови з клацанням означає тверде «ні» або досаду. А подякувати туркові ви можете так: прикласти руку до грудей ?

3. На весілля заведено дарувати золото, гроші й вінки, їсти чипси й різати пластиковий торт. А до — отримувати медичну довідку, що ви здорові ?‍♀️♂ Вінки такі, як у нас на похорони. Торт у кілька ярусів — пластиковий: наречений з нареченою вдають, що розрізають торт і демонструють, як їм смачно. Замість їжі — легкі закуски, горішки, чипси, кола. А як ще прогодувати 300–500 запрошених?

4. Турки ласуни. Вони їдять солодке вранці, удень, увечері — і так весь час, не тільки тоді, коли п’ють чай. Хто часто бував у Туреччині, точно помічав, що в гостях або в кафе вам можуть принести кнафе або пахлаву без напоїв.

5. Усміхніться — і вам у відповідь також усміхнуться! Знаємо точно одне: у Туреччині один з найліпших сервісів. Покваптеся, ще встигаєте на раннє бронювання!

корал поиск

Coral Travel Ukraine

Coral Travel - Международный Туристический оператор специализирующийся по направлениям Турция, Египет, Таиланд, странах Европы, ОАЭ и др. тел. отдела продаж - +38 050 4000 127

Добавить комментарий