Новини. ‼️Уряд України скасував самоізоляцію для українців, які повернулися з-за кордону.

✅З 17 червня прикордонники не будуть вимагати від українців, які повернулися з-за кордону, ставити додаток «Вдома» (раніше «Дій вдома») для контролю самоізоляції, повідомив в Telegram міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.«Прийняли рішення на Кабміні відключити додаток, поки Україна перебуває в « зеленій» зоні. Вже з завтрашнього дня ніхто не буде вимагати його установки при проходженні паспортного контролю на кордоні», — пояснив міністр.

⭕️На офіційному сайті уряду України підтвердили цю інформацію.«Згідно зі спільним рішенням Мінцифри і МОЗ, тепер не потрібно буде встановлювати мобільний додаток «Вдома» при поверненні з-за кордону в Україну», — йдеться в офіційному повідомленні.До цього моменту громадяни України повинні були по поверненню додому перебувати на 14-денній самоізоляції з контролем через додаток «Вдома».Уникнути самоізоляції можна було, якщо пройти повний курс вакцинації або зробити ПЛР/антиген-тест на коронавірус перед поверненням в Україну

⚠️На даний момент рішення уряду поки не опубліковано у вигляді офіційного документа, тому поки неясно, коли його на практиці почнуть застосовувати прикордонники.

‼️В офіційному повідомленні МОЗ зазначено, що для іноземців продовжують діяти старі правила.Вони вимагають пред’явити для в’їзду в країну медичну страховку, а також один з трьох документів: результат ПЛР-тесту, результат тесту на антиген (з моменту здачі аналізу до моменту в’їзду повинно пройти не більше 72 годин) або довідку про повну вакцинацію від COVID-19 вакциною, яка схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я.Від пред’явлення тестів і довідок звільнені діти до настання 12 років.

Coral Travel Ukraine

Coral Travel - Международный Туристический оператор специализирующийся по направлениям Турция, Египет, Таиланд, странах Европы, ОАЭ и др. тел. отдела продаж - +38 050 4000 127

Добавить комментарий